BankID på fil

BankID på fil består av data som lagras på hårddisken i din dator. Du aktiverar BankID på fil via din internetbank.

I samband med att du aktiverar BankID på fil bestämmer du också ett personligt lösenord som knyts till ditt BankID. Detta lösenord är inte känt av någon annan än dig, inte heller av banken, och kan inte återställas om du glömmer det. Skulle detta hända måste du aktivera ett nytt BankID hos din internetbank.

Om du skriver ner ditt lösenord, tänk då på att förvara det på ett så betryggande sätt att ingen obehörig kan komma åt det.