Underskrift

Underskrift med BankID gör du när du vill utföra något, t.ex. göra en betalning eller överföring på internetbanken, e-deklarera eller anmäla vård av sjukt barn. När du väljer att skriva under med BankID på webbsidan öppnas automatiskt underskriftsfönstret i BankID säkerhetsprogram.

Kontrollera att den tjänsteleverantör som anges i fönstret är den du ska skriva under hos och att den text som presenteras överensstämmer med det du vill utföra.

Om du skriver under med BankID på fil, eller BankID på kort med en kortläsare utan inbyggd knappsats, visas ett skrivfält för Lösenord eller PIN, där du skriver ditt lösenord eller din PIN.

Klicka sedan på knappen Jag skriver under. Om du skriver under med BankID på kort och har en kortläsare med inbyggd knappsats blir du uppmanad att skriva in din PIN på knappsatsen.

På vissa webbplatser kan texten som du ska skriva under visas i kortläsarens teckenfönster, vilket i så fall framgår av de dialoger som visas.