Kom igång med BankID

När du ska komma igång med BankID för första gången ska du gå via din internetbank. För att förtydliga hur det går till följer dock här en schematisk sammanställning av de olika stegen:

1. Installera BankID säkerhetsprogram.

2. Beroende på om du ska använda BankID på fil eller BankID på kort:

A. BankID på fil - Aktivera ett BankID.

B. BankID på kort - Installera en kortläsare i din dator. Sätt in ditt BankID-kort i kortläsaren.

3. Börja använda ditt BankID. Du kan testa att det fungerar på test.bankid.com (endast svenska och engelska).